Parterapi

Gå i parterapi hos Dit Psykologhus i Aarhus
Hos Dit Psykologhus tilbyder vi jer parterapeutisk behandling. Vi ønsker at hjælpe jer til at nærme jer hinanden igen og blive klogere på hinanden og de dynamikker og mønstre, I som par indgår i.

Hos os fungerer psykologen som en neutral tredjepart, der hjælper med at facilitere samtaler og forståelse imellem jer. Vi tilbyder et trygt og støttende rum, hvor I samarbejder med psykologen om at styrke jeres parforhold og stå stærkere sammen.

Hvad er parterapi?

Parterapi er psykologbehandling til dig og din partner, der hjælper jer med de udfordringer, I har. Det kan være alt fra kommunikationsproblemer og konflikter til intimitetsproblemer eller tillidsbrud. I deltager begge aktivt i behandlingen i samarbejde med psykologen. Psykologen kan i behandlingen opfordre jer til at deltage i mindre øvelser både i terapien og derhjemme.

Psykolog Aarhus Stemning 20

Hvad kan behandles med parterapi?

Parterapi kan være gavnlig for en bred vifte af udfordringer og problemer i et forhold. Nogle af de mest almindelige emner, der kan behandles med parterapi, inkluderer:

 • Kommunikationsproblemer
  Hvis I har svært ved at udtrykke eller forstå hinandens følelser og behov eller hvis I ofte misforstår hinanden og let bliver uvenner, kan vi arbejde med jeres måde at kommunikere på, så I får et fælles sprog, I begge lettere forstår.

 • Konflikthåndtering
  Hvis I oplever, at det er svært at komme igennem de konflikter, der opstår, kan I i behandlingen lære at håndtere disse på en mere konstruktiv måde og lære at spotte de destruktive mønstre, som I gang på gang falder i.

 • Intimitetsproblemer
  Hvis I oplever udfordringer i forhold til intimitet og seksualitet, såsom manglende eller begrænset intimitet og seksualitet i forholdet, kan dette også være et emne i terapien.

 • Tillidsbrud
  Hvis I oplever, at I har svært ved at stole på hinanden grundet utroskab eller andre former for tillidsbrud, kan parterapi være rummet, hvor I sammen udforsker disse følelser for at nærme jer hinanden igen.

 • Familiære udfordringer
  Måske oplever I udfordringer i parforholdet relateret til andre mennesker. Det kan være i forhold til jeres rolle som forældre eller i forhold til jeres børn, egne forældre eller andre familiemedlemmer. Parterapien kan være et trygt rum, hvor I sammen får talt om de svære relationer, og hvordan det påvirker jer som par.  

Hvordan kan psykologen hjælpe jer?

I parterapi lærer I at genkende og udtrykke jeres følelser og tanker hver især på en sund måde. Dette kan hjælpe jer med at bryde de destruktive mønstre i jeres kommunikation og konfliktløsning, som I måske oplever.
Hos Dit Psykologhus sigter vi i behandlingen mod at skabe en dybere forståelse mellem jer og genoprette jeres følelsesmæssige forbindelse til hinanden.

Et sundere parforhold

Hos dit Psykologhus i Aarhus tror vi på, at forståelsen af egne og hinandens følelser og behov er afgørende for at skabe varige og meningsfulde forhold. Vores psykologer er erfarne i at hjælpe par med at opnå en dybere forståelse af sig selv og hinanden og dermed få skabt et solidt grundlag for en sundere relation.

Psykolog Aarhus Stemning 02
Psykolog Aarhus Stemning 10

Behandlingsmetode

Hos Dit Psykologhus i Aarhus anvender vi primært en emotionsfokuseret tilgang til parterapi. Emotionsfokuseret Terapi (EFT) fokuserer på følelser som nøglen til at forstå og ændre adfærd i forholdet. Psykologen hjælper jer med at udforske og forstå jeres følelser og reaktioner på hinanden.  

En investering i fremtiden

Emotions fokuseret terapi er ikke kun en terapimetode, der hjælper med at løse akutte problemer, men det er også en investering i jeres fremtidige forhold, da terapien samtidig giver jer redskaber til bedre at kunne håndtere de udfordringer I vil møde i fremtiden.

Hvor foregår samtalerne?

Vi tilbyder samtaleforløb fysisk i vores hyggelige lokaler i centrum af Aarhus. Bor I længere væk, eller foretrækker I at sidde hjemme, tilbyder vi online samtaleforløb via en sikker online videoforbindelse. Du kan læse mere om onlineterapi her.

Kontakt Dit Psykologhus i Aarhus

Hvis I ønsker at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer, eller hvis I ønsker at bestille tid til parterapi, kan I kontakte os på mail: eller på telefon: 61 47 49 40. Det er helt uforpligtende.

Vi glæder os til at høre fra jer.

Psykolog Aarhus Stemning 09

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Alle par, der ønsker at blive klogere på deres forhold, uanset om man er kærester, gift eller dater, og om man lever i et monogamt eller åbent forhold, kan modtage parterapeutisk behandling.

Det er en mulighed at bruge parterapi som forebyggende og styrkende for sit parforhold, men også når man oplever udfordringer i forholdet, som man ønsker hjælp til.

Parterapi kan være til gavn for jer, der oplever udfordringer som konflikter, kommunikationsproblemer, følelsesmæssige udfordringer og intimitetsproblemer eller til jer, der ønsker at styrke jeres forhold og vil opretholde en sund og kærlig forbindelse.

Hos Dit Psykologhus i Aarhus tilpasses parterapien til at imødekomme de specifikke behov og mål for hvert individuelt par.

Hos Dit Psykologhus i Aarhus hjælper vi par med forskellige udfordringer:

 • Konfliktløsning
  At arbejde med at håndtere konflikter på en sund og konstruktiv måde

 • Kommunikation
  At forbedre kommunikationen i parforholdet

 • Intimitet og seksualitet
  At arbejde på at forbedre følelsesmæssig og fysisk intimitet i parforholdet

 • Tillidsbrud
  At genopbygge eller styrke tilliden til hinanden efter et tillidsbrud

 • Grænser og forventninger
  At udforske og definere grænser og forventninger i både monogame eller polyamorøse forhold

 • Livsovergange
  At navigere gennem store livsændringer såsom at blive forældre, at indgå i ægteskab, at gennemleve en skilsmisse, blive ramt af kronisk sygdom eller at skulle pensioneres

 • Familieproblemer
  At arbejde med udfordringer der involverer børn, forældre eller andre familiemedlemmer

 • Følelsesmæssige udfordringer
  At håndtere følelsesmæssige problemer som depression, angst eller vrede i relationen

 • Forholdets generelle styrkelse
  At arbejde på at opretholde og forbedre det generelle velbefindende i forholdet

Hos Dit Psykologhus i Aarhus er vi erfarne i at hjælpe par med mange forskellige slags udfordringer, som opleves opslidende for parforholdet.
Tøv ikke med at kontakte os på mail: eller på telefon: 61 47 49 40. Det er ganske uforpligtende. 

Hos Dit Psykologhus er vores ønske, at I som par har det godt sammen og står stærkt på et fælles grundlag. Her er vores fem gode råd til at opretholde et sundt og lykkeligt parforhold:

 1. Kommunikation er nøglen
  En åben og ærlig kommunikation er afgørende for ethvert parforhold. Tag jer tid til at lytte til hinandens følelser og behov. Undgå at antage noget omkring din partner på forhånd. Vær i stedet åben og nysgerrig, og stil spørgsmål for at forstå din partners perspektiv.

 2. Prioriter kvalitetstid sammen
  En travl og stresset hverdag kan føre til, at par glider længere fra hinanden. Sørg for at skabe tid til at være sammen og lave ting, I begge nyder. I behøver ikke altid at tage væk hjemmefra og lave større aktiviteter sammen. Det er også okay at skabe tid sammen inden for hjemmets fire vægge og lave en date i sofaen. Det kan styrke jeres forbindelse til hinanden.

 3. Vis respekt og accept
  Vis respekt for hinanden og acceptér, at I er forskellige mennesker. Det er naturligt at have forskellige meninger og interesser. Værdsæt disse forskelle i stedet for konstant at kæmpe imod dem.

 4. Øv jer i konfliktløsning
  Konflikter er uundgåelige i et forhold. I kan lære at løse dem på en sund måde ved at undgå skældsord, lytte og indgå kompromiser. Parterapi kan hjælpe med at forbedre konfliktløsningsevnen, hvis I føler jer fanget i de samme konflikter igen og igen.

 5. Giv selvomsorg
  Husk at du skal have det godt med dig selv for at have et sundt forhold. Husk at prioritere selvomsorg og personlig vækst. Når du passer på dig selv, kan du også bidrage mere positivt ind i dit forhold.

Kontakt psykologerne i Dit Psykologhus i Aarhus

Det er gratis og uforpligtende. Find vores kontaktinformationer her eller skriv til os via denne formular.

Telefon: 61 47 49 40 – Email:

Spam-kontrol - Svar venligst på dette regnestykke